SPORT MEDIA FOCUS d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5

1000 Ljubljana

t: +386 1 561 43 50

e: info@sportmediafocus.com

Naši projekti

ALPSKI SUPER JUNAKI I LJUBLJANSKE MLEKARNE

Zgodba o svetu alpskih superjunakov se je začela leta 2018, ko so Ljubljanske mlekarne z inovativnim pristopom združile sponzorstvo športnikov in olimpijsko sponzorstvo (OKS), s poudarkom na osemletnem partnerstvu z njihovo ambasadorko Ilko Štuhec, svetovno prvakinjo v smuku.

Leta 2020 se je ekipi alpskih superjunakov pridružil animirani lik Žana Koširja, trikratnega dobitnika olimpijskih medalj v deskanju na snegu, ter lisjak Foksi, maskota slovenske olimpijske ekipe. Preoblikovanje športnih junakov v animiranem svetu Alpskega mleka je odprlo nove možnosti komunikacije za blagovno znamko in mlajšo občinstvo. Omogočilo je pripovedovanje zgodb, razširitve na prodajna mesta in popolno prilagoditev digitalnemu okolju. Sponzorska platforma je začela razvijati svoj dolgoročni potencial.

V naslednjih sezonah je potekalo več aktivnosti »pod dežnikom superjunakov«, vključno z uporabo klepetalnega robota (chatbot), izdajo izdelkov z olimpijsko licenco ter ustvarjanjem dveh video-mobilnih iger. Najnovejša članica ekipe Anamarija Lampič, najboljša slovenska tekačica na smučeh, ki se je preusmerila v biatlon, je postala glavni lik zimske kampanje leta 2023. Kampanja alpskih superjunakov je bila uvrščena na ožji seznam za nagrade Evropskega združenja za sponzorstva leta 2022 v kategoriji Najboljše sponzorstvo in je prejela nagrado WEBSI 2022 v kategoriji mobilnih projektov.