SPORT MEDIA FOCUS d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5

1000 Ljubljana

t: +386 1 561 43 50

e: info@sportmediafocus.com

Naši projekti

ZVEZDE NOGOMETA ZA ŽRTVE POPLAV

Več kot 3,7 milijona evrov za žrtve katastrofalnih poplav je bilo zbranih pred, med in po dobrodelni nogometni tekmi na razprodanem stadionu Stožice v Ljubljani 15. septembra 2023, ki so se je udeležili številni nekdanji nogometni zvezdniki z vsega sveta. Dobrodelni spektakel je nastal na pobudo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina ob organizaciji naše agencije, podpori NZS in medijskem partnerstvu POP TV in Radia1.

Sport Media Focus je bila odgovorna za prodajo vstopnic in VIP prostora, aranžmaje za goste in igralce ter medijsko izpostavljenost dogodka. Skupaj s POP TV kot imetnikom televizijskih pravic smo neposredni prenos srečanja oddali v več kot sto držav po svetu.

Dobrih 16.000 gledalcev je uživalo v prijateljskem spektaklu, prek video povezave jih je nagovoril tudi legendarni brazilski zvezdnik Ronaldo. Igralci so prišli na igrišče v družbi otrok iz poplavljenega vrtca v Mengšu, ki so jih gasilci evakuirali 4. avgusta, na dan katastrofalnih poplav. Na tribunah je bilo tudi 1.600 pripadnikov civilne zaščite, vojske in gasilskih društev.

Ekipi Modrih in Rdečih, ki sta ju vodila legendarni italijanski trener Fabio Capello ter slovenski selektor Matjaž Kek, so sestavljali Gianluigi Buffon, Paolo Maldini, Luis Figo, Robert Pires, Zlatan Ibrahimović, Zvonimir Boban, Nemanja Vidić, Clarence Seedorf, Oliver Bierhoff, Andrij Ševčenko, Miroslav Klose ter številni drugi nekdanji nogometni virtuozi in nekdanji izvrstni reprezentanti Slovenije. 

Vsa sredstva, pridobljena s prodajo vstopnic, donatorskih prispevkov podjetij in posameznikov ter SMS sporočili v višini več kot 3,7 milijona evrov so bila nakazana fundaciji Preprosto blizu, vsi vključeni v organizacijo pa so svoje delo opravili brez zaslužka.